REUS promoció

AGENDA

Liceu a la fresca

21/07/2017 (10:00 h)

El Gran Teatre del Liceu, en la seva tasca de promoure i potenciar la cultura, té vocació d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical per tot el territori sota el programa Tots Som Liceu.L’èxit de participació de la passada edició de Liceu a la Fresca, on més de 100 localitats van retransmetre La bohème a través de pantalles gegants, va convertir aquesta iniciativa en una de les activitats més populars entre la ciutadania.

És un projecte iniciat l’abril del 2015 que està potenciant l’assistència de nous públics al Teatre a través d’iniciatives al territori català que clouen la temporada amb una valoració molt positiva. En el seu primer any de desenvolupament, aquest pla, ha portat a 1.874 persones de 31 poblacions al Liceu, a través de conferències gratuïtes que s’imparteixen a poblacions de tot Catalunya per petició d’associacions culturals o institucions. El Liceu va al territori amb l’objectiu  d’ajudar al públic a desprendre’s de concepcions preconcebudes sobre l’òpera, i els anima, a través d’aquestes xerrades amenes, accessibles i disteses, a gaudir de la màgia de l’òpera a través de títols accessibles. Liceu al Territori també treballa perquè un gran nombre de ciutadans assisteixin, com a mínim una vegada, al Gran Teatre, per seguir construint el Liceu de Tots .

El catalitzador del Liceu al Territori és Liceu a la Fresca. Una activitat que mobilitza a desenes de poblacions amb una única finalitat: la cultura operística.

Liceu a la Fresca va reformular l’activitat Liceu a la Platja -després de 2 anys sense activitat- a Liceu a la Fresca, un projecte de difusió cultural a tot el territori a cavall entre el projecte audiovisual i el pla de territori. El gran interès pel Liceu a la Fresca la temporada passada amb un pla pilot que va portar La traviata a 13 poblacions de Catalunya, ha permès veure que aquest era un model d’èxit que enguany ha maximitzat la seva repercussió en tot el territori català i ha permès també que Menorca, on s’emplaça el teatre operístic més antic de tota Espanya (Teatre Principal de Mahó), pugui gaudir d’aquest projecte en ple creixement, amb un emplaçament a la població d’Alaior.

Preu: 
Gratuït

Casa Rull (seu de l'Institut Municipal Reus Cultura)

Any: 1900Arquitecte: Lluís Domènech i MontanerLa Casa Rull va ser ...
Tel. 977 010 650

cultura@reus.cat

Oficina de Turisme

Plaça del Mercadal, 3
43201 (Gaudí Centre)
977 010 670
infoturisme@reus.cat