REUS promoció

La Ruta del Modernisme és un agradable passeig pel centre de Reus, que permet conèixer les façanes modernistes més interessants de la ciutat. Per poder admirar les façanes dels 29 edificis que hem sel·leccionat, seguiu la senyalització i atureu-vos davant dels edificis identificats amb una placa, on hi consta el nom de l’edifici, la data de construcció i el nom de l’arquitecte.

A la Ruta del Modernisme destaquen molt especialment les obres de Lluís Domènech i Montaner (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull), que per l’elegància del seu estil van influenciar en els altres edificis modernistes que es van realitzar a Reus.

En aquest sentit, cal esmentar les construccions de Pere Caselles, que havia col·laborat amb Domènech en la realització de l’Institut Pere Mata, el qual, va realitzar un gran nombre d’edificis a la ciutat. Cal remarcar també les obres de Joan Rubió i Bellver, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí.

En la vostra visita al Modernisme de Reus, també podeu realitzar una visita guiada a la ruta, amb l’avantatge que podreu accedir als interiors d’alguns indrets habitualment tancats al públic. Consulteu a l’Oficina de Turisme els horaris de les visites per a grups organitzats, així com les possibilitats de visitar la casa Navàs.

Oficina de Turisme
Gaudí Centre
Plaça del Mercadal, 3
43201 Reus
Tel. 977 010 670