REUS promoció

Projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, la casa Navàs és per la seva singularitat un dels millors exemples del Modernisme a nivell europeu. Construïda entre el 1901 i el 1907, i ubicada en ple centre de la ciutat, Domènech i Montaner va projectar per Joaquim Navàs un edifici que albergava el nou habitatge i l’establiment comercial del seu client, i que mostrava a la plaça del Mercadal una imponent façana de pedra amb una torre situada a la cantonada. Malauradament, l’any 1938, durant la Guerra Civil, els efectes d’un bombardeig van destruir aquesta esvelta torre i el coronament esglaonat original.

Per garantir la correcta il.luminació interior de l'edifici, Domènech va projectar un pati al sector oest, gràcies al qual va dotar la casa d'una tercera façana on va obrir finestres, i que al mateix temps possibilitava la il.luminació zenital de la botiga de la planta baixa. Aquesta terrassa té tres arcs ultrapassats que originàriament es completaven amb vidrieres, també perdudes el 1938. A l'interior, dos patis coberts van garantir la lluminositat de la zona residencial.

Una de les característiques més destacades de la casa Navàs és la seva magnífica decoració interior, que es conserva pràcticament intacta, gràcies a la cura dels seus propietaris. La ceràmica, els mosaics, els esgrafiats, el treball de la pedra i els vitralls de la casa Navàs, són magnífics exemples de les arts decoratives al Modernisme, sense oblidar el mobiliari, dissenyat i realitzat en gran part pel reconegut ebenista Gaspar Homar.

Cal destacar també la botiga de la Casa Navàs, situada a la planta baixa, que encara conserva l’estructura i el mobiliari original. Oberta al públic, us recomanem aquesta visita.

 

HORARI DE VISITES CASA NAVÀS:

  De dilluns a divendres , 11h/12h/13h i 16h/17h/18h

  Dissabtes, 10/11h/12h/13h/14h i 16h/17h/18h/19h

  Diumenges i festius 10/11h/12h/13h/14h


RESERVA I VENDA D'ENTRADES:

www.casanavas.cat

 

 Casa Navàs

Projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, la casa Navàs ...

www.casanavas.cat
[email protected]