REUS promoció

Sabies que al segle passat el Vermut de Reus ja s’exportava a mig món?

La ciutat de Reus va arribar a tenir, a finals del segle XIX i principis del XX, una trentena d’elaboradors, fet que demostra la potència de la indústria vitivinícola de la ciutat i l’empenta dels seus comerciants que es reflecteix en l'expressió Reus, París, Londres, ciutats europees que marcaven el preu de l'aiguardent. La fama i la qualitat d’aquest aiguardent de fa més de 100 anys va ser l’origen d’una indústria que va tenir en la producció del vermut un dels seus grans exponents. Aquesta indústria encara es manté avui dia en plena producció gràcies als que conformen la marca ‘Vermut de Reus’, que mantenen la ciutat com l’autèntica capital del vermut.

Vermuteries amb història
Reus disposa de diversos establiments emblemàtics on fer el vermut. El restaurant Museu del Vermut mostra objectes relacionats amb el vermut que ha recollit el seu propietari, Joan Tàpias: 1.300 ampolles, 3.000 etiquetes i 300 cartells. Les antigues bodegues on s’elaborava el Vermut Rofes des de finals del XIX s’han convertit en un restaurant on encara ara les seves immenses tines ens porten les aromes del seu procés d’elaboració. L’antiga destil·leria de Licors Massó es va reformar fa uns anys per convertir-lo en el Centre d’Art Cal Massó, on també es pot fer el vermut.

L'hora del vermut
Reus ha mantingut viva la tradició d’anar a fer el vermut i compartir aquest temps d’oci i conversa amb familiars i amics. El vermut es pot prendre a casa o també en algunes de les places més ‘vermuteres’ de la ciutat, entre les quals destaquen la cèntrica plaça del Mercadal i els carrers que l’envolten.

Si vols descobrir per què Reus és la capital del vermut, vine a gaudir de la Ruta del Vermut de Reus, hi trobaràs visites a productors, degustacions de vermut, rutes culturals per espais emblemàtics, visites teatralitzades, fires i festes a l’entorn del vermut, etc.

T'hi esperem!

Fitxers Relacionats: 

Oficina de Turisme

Plaça del Mercadal, 3
43201 (Gaudí Centre)
977 010 670
infoturisme@reus.cat