REUS promoció

Institut Pere Mata

Com a mesura preventiva informar-los que el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i el Campanar, romandran tancats ateses les actuals circumstàncies i de les disposicions i recomanacions emeses pel Departament de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

 

L’any 1898 comença la construcció de l’Institut psiquiàtric Pere Mata, un dels grans projectes de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, fet que marcaria l’inici de la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus. A partir d’aquell moment, Domènech realitza aquí altres edificis i l’esperit del Modernisme s’estén amb força per tota la ciutat.

L’Institut Pere Mata, construït seguint l’esquema de conjunt de pavellons, va ser el precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i en l’actualitat està considerat una de les joies del Modernisme.

El pavelló “dels distingits” és, per la seva riquesa ornamental, el de més valor artístic de tot el conjunt hospitalari, ja que conserva l’espectacular repertori decoratiu del Modernisme. És l’únic pavelló que es pot visitar i en ell s’hi realitzen diferents actes culturals.

 

HORARI DE VISITES

- Del 02/01 al 31/05 i del 01/10 al 31/12,  dissabtes laborables de 11h a 14h i de 16h a 18h

- De l'1 de juny al 30 de setembre d'11h a 14 h i de 16,30h a 18,30h, de dilluns a dissabtes laborables

-Diumenges i festius de tot l'any, de 11h a 14h

 

 TANCAT

DIUMENGE 26 DE GENER DE 2020

PREUS

De 16 a 64 anys: 6 €

De 9 a 15 anys: 4 €

+65 anys: 5 €

-9 anys gratuït

Consultar preus per col.lectius amb entrada reduïda

DIES QUE ROMANDRÀ TANCAT :

25 i 26 de desembre

1 i 6 de gener

 

VISITES TEATRALITZADES

A través d'una visita teatralitzada, coneixerem l'arquitectura, la decoració i l'estil modernista d’ aquest espai que va ser un model en la cura dels malalts mentals a principis del segle XX, alhora que descobrim l’Institut Pere Mata de Lluís Domènech i Montaner, una de les joies modernistes de Reus.
La visita teatralitzada inclou un aperitiu, un tast de vermut Miró i un concert de música d’època.

Informació i reserves: http://www.codoleducacio.com/codoleducacio/institut_pere_mata_pg.html


 

 

Oficina de Turisme

Plaça del Mercadal, 3
43201 (Gaudí Centre)
977 010 670
infoturisme@reus.cat