REUS promoció

SABIES QUE AL SEGLE PASSAT EL VERMUT DE REUS JA S’EXPORTAVA A MIG MÓN?

La ciutat va arribar a tenir, a finals del segle XIX i principis del XX, una trentena d’elaboradors, fet que demostra la potència de la indústria vitivinícola de la ciutat i l’empenta dels seus comerciants que es reflecteix en l’expressió ‘Reus, París, Londres’, tres de les principals ciutats d’Europa que marcaven el preu de l’aiguardent.

La fama i la qualitat d’aquest aiguardent de fa més de 100 anys va ser l’origen d’una indústria que va tenir en la producció del vermut un dels seus grans exponents. Aquesta indústria encara es manté avui dia en plena producció gràcies als que conformen la marca ‘Vermut de Reus’, que mantenen la ciutat com l’autèntica capital del vermut.

FÓRMULA SECRETA

La fórmula del vermut és un autèntic secret! Les plantes aromàtiques que s’hi barregen per elaborar-lo poden arribar al centenar, xifra que en fa quasi impossible la còpia; per això cada vermut de cada elaborador té un toc diferent.

REUS, BRESSOL DE GAUDÍ

La ciutat que va veure néixer Gaudí era la segona ciutat més important de Catalunya a finals del segle XIX. Alguns dels arquitectes modernistes més importants del moment, com Lluís Domènech i Montaner, van rebre nombrosos encàrrecs per part de l’adinerada burgesia reusenca que ja havia adoptat el vermut com la beguda de moda i social de l’època.

L’HORA DEL VERMUT

Reus ha mantingut viva la tradició d’anar a fer el vermut i compartir aquest temps d’oci i conversa amb familiars i amics. El vermut es pot prendre a casa o també en algunes de les places més ‘vermuteres’ de la ciutat, entre les quals destaquen la cèntrica plaça del Mercadal i els carrers que l’envolten.

VEREMUTERIES AMB HISTÒRIA

Reus disposa de diversos establiments emblemàtics on fer el vermut. El restaurant Museu del Vermut mostra objectes relacionats amb el vermut que ha recollit el seu propietari, Joan Tàpias: 1.300 ampolles, 3.000 etiquetes i 300 cartells. Les antigues bodegues on s’elaborava el Vermut Rofes des de finals del XIX s’han convertit en un restaurant on encara ara les seves immenses tines ens porten les aromes del seu procés d’elaboració.

Oficina de Turisme

Plaça del Mercadal, 3
43201 (Gaudí Centre)
977 010 670
infoturisme@reus.cat