REUS promoció

 

La Ruta del Modernisme és un agradable passeig pel centre de Reus, que permet conèixer les façanes modernistes més interessants de la ciutat. Per poder admirar les façanes dels 26 edificis que hem sel·leccionat, seguiu la senyalització i atureu-vos davant dels edificis identificats amb una placa, on hi consta el nom de l’edifici, la data de construcció i el nom de l’arquitecte.

A la Ruta del Modernisme destaquen molt especialment les obres de Lluís Domènech i Montaner (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull), que per l’elegància del seu estil van influenciar en els altres edificis modernistes que es van realitzar a Reus.

En aquest sentit, cal esmentar les construccions de Pere Caselles, que havia col·laborat amb Domènech en la realització de l’Institut Pere Mata, el qual, va realitzar un gran nombre d’edificis a la ciutat. Cal remarcar també les obres de Joan Rubió i Bellver, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí.

Tots els dissabtes a 2/4 de 12  h es  realitza la visita guiada a La Ruta del Modernisme "Reus 1900", té una durada aproximada d'1 h i 30 minuts. La visita sortirà des de l'Estació Enològica per dirigir-se al carrer Sant Joan, i seguirà el seu recorregut per aquest carrer per conèixer les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Montaner. Seguidament continuarà per l’avinguda Prat de la Riba per conèixer la història de les Escoles i continuarà pel carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols per seguir descobrint els edificis modernistes més emblemàtics, per acabar a la plaça del Mercadal, davant de la casa Navàs.

Durant l’itinerari no es visitaran els interiors dels edificis, però els visitants s’aproparan d’una forma molt amena i participativa a les obres modernistes més destacades de Reus, coneixent, mitjançant diferents recursos, la història i les anècdotes més destacades de l’època del Modernisme a la ciutat.

Per realitzar la visita és imprescindible realitzar reserva prèvia a l'Oficina de Turisme del Gaudí Centre o trucant al telèfon 977010670.

En el cas de ser un grup consulteu tota la informació al següent link: http://www.reusturisme.cat/visites-en-grup