Ciutat cultural

La cultura fa viure la ciutat durant tot l’any

Reus és una ciutat particularment viva pel que fa a l’àmbit de la Cultura. Històricament, aquesta ha estat un punt de trobada de la població d’una ciutat que sempre ha apostat per l’art. No en va en sorgeixen figures universals com la del pintor romàntic Fortuny o l’arquitecte modernista Gaudí. A més a més, la capital del Baix Camp es caracteritza per tenir un teixit associatiu particularment actiu i que n’és que el motor cultural.

La bulliciosa activitat cultural i artística de la ciutat de Reus, doncs, respon a tots els gustos. Val la pena conèixer-ne l’oferta museística, amb l’innovador Gaudí Centre o el Museu d’Art i Història de Reus, la teatral, àmbit en el qual destaquen el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny, les festes majors de Sant Pere i Misericòrdia, i d’esdeveniments com les Barraques de Reus o festivals com el Trapezi. Per descomptat, s’hi inclouen també les visites al patrimoni de la ciutat, especialment el modernista.

L’activitat cultural és un dels grans atractius que ofereix Reus als visitants. Amb un cop d’ull a l’agenda i a l’oferta de museus i equipaments es pot planificar una sortida inoblidable en qualsevol moment de l’any.

Esdeveniments i festivals

La consolidada oferta de festivals, referent al país per la seva qualitat i diversitat, ofereix propostes per a tots els gustos i durant tots els mesos de l’any. El circ, la música o el teatre són protagonistes de l’escena cultural de Reus.

A Reus, es respira cultura tot l’any gràcies a la seva consolidada oferta de festivals. La ciutat compta amb tres festivals internacionals, com són el Trapezi, el COS i el Memorimage, reconeguts pel seu alt nivell de qualitat i bona rebuda per part del públic. A més a més, també hi ha festivals de música i altres arts durant tot l’any. No oblideu de consultar l’agenda cultural quan planifiqueu la vostra visita a la capital del Baix Camp.

El Trapezi, la Fira del Circ a Catalunya

El Trapezi s’ha convertit en un punt de referència obligat en el món dels festivals i més concretament en el món del circ.

Veure més
El Cos, Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus

El Cos se celebra cada tardor amb l’objectiu d’omplir la ciutat de cossos i objectes en moviment. Companyies estatals i internacionals el consideren un punt de referència obligat a l’hora d’estrenar les seves darreres propostes.

Veure més
Festival Memorimage

Festival internacional de caràcter competitiu centrat en pel·lícules que incorporen imatges d’arxiu en moviment.

Veure més
Festival Reus Blues

Promogut per l’Associació Música Creativa i Actual (AMCA), ofereix durant dos caps de setmana consecutius a l’inici de l’estiu una gran diversitat de tendències musicals que conviuen en el blues.

Veure més