Estació Enològica

El complex modernista construït per Pere Casellas és història viva de la vinculació de Reus amb la indústria vitivinícola.

A més de la seva funció d’Estació Enològica, també acull la "Casa del Vermut i del Vi", un centre d'inspiració enoturística que apropa els visitants a la història de l'edifici i explica per què Reus és considerada la Capital del Vermut. 

L'Estació Enològica és un conjunt d'edificis protegits com a bé cultural d'interès local, construït a principis del segle XX en el moment de replantació de vinya americana a Catalunya, després de la fil·loxera. L’estació de Reus, dotada amb la tecnologia més moderna del moment, refermava la vinculació i referencialitat de la ciutat respecte els territoris vitivinícoles del sud del país.

La Casa del Vermut i el Vi és un espai polivalent ubicat a una part de la planta baixa de l’edifici central de l’Estació Enològica, què compleix una funció d’informació turística de la ciutat i de la seva oferta d’activitats a l’entorn del vermut, complementada amb un muntatge expositiu sobre l’edifici i la seva creació, la història del Reus-París-Londres del segle XVIII i el món del vermut de Reus. També s’hi promocionen els vins de les DO que formen part de la Cambra de Comerç de la ciutat, com són DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Tarragona i DO Catalunya.

La visita a l’Estació Enològica és una parada obligatòria en l’enoturisme del sud de Catalunya i una oportunitat única per gaudir del modernisme reusenc i degustar els vermuts i els vins que donen tanta fama a la zona.

Informació pràctica

Horari:

Divendres d’11:00h a 14:00h, dissabtes de 10:00h a 14:00h i de 18:00h a 20:00h, i els diumenges i festius d’10:00 h a 14:00 h.

OBERTURA ESPECIAL DE SETMANA SANTA

Del dilluns dia  25 al  divendres dia 29 de març: matí  d ’11:00 h a 14:00h .

Dissabte dia 30/03 i diumenge 01/04, de 10h a 14h i de 17h a 19h.

Tarifes:

Entrada gratuïta.
Degustació de Vermut de Reus 3€

 

 

Localització:

Passeig de Sunyer, 4

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita