Casa Navàs

Visitant la Casa Navàs entrareu a una màquina del temps que us transportarà a l’època del 1900. És l’únic edifici modernista d’Europa que conserva tot el seu interior original.

La Casa Navàs és, pel seu estat de conservació, un dels millors exemples del Modernisme a escala europea. Construïda entre el 1901 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i el decorador Gaspar Homar. L’edifici el van encarregar Joaquim Navàs i Pepa Blasco, un matrimoni de comerciants adinerats que volien una casa botiga en una de les cantonades de la plaça del Mercadal. La comanda tenia un pressupost quasi sense límits, d’aquí que es convertís en una de les obres més luxoses de l’arquitecte barceloní.

Com a segona capital catalana, Reus va ser una de les ciutats més bombardejades durant la Guerra Civil Espanyola i la Casa Navàs, l’any 1938, a causa d’una de les bombes va perdre la torre cantonera, que donaven a l’edifici un aspecte elegant i esvelt.

Rere la imatge actual d’edifici s’hi amaga l’interior més complet, fantasiós i esplèndid del modernisme català. Entrar a la casa és com endinsar-se en un gran jardí ple de floritures en el qual destaquen els vitralls de més de dos-cents metres quadrats de superfície. També es conserven intactes gairebé tots els elements decoratius, com el mobiliari, obra dels millors artistes i artesans de l’època.

Informació pràctica

Horari:

Cal consultar horaris

Idiomes:

Idiomes: Català, castellà, francès i anglès.

Tarifes:

General: 10 €

Reduïda: 8 €

Localització:

Plaça del Mercadal, 1

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita