Ciutat cultural

La cultura fa viure la ciutat durant tot l’any

Reus és una ciutat particularment viva pel que fa a l’àmbit de la Cultura. Històricament, aquesta ha estat un punt de trobada de la població d’una ciutat que sempre ha apostat per l’art. No en va en sorgeixen figures universals com la del pintor romàntic Fortuny o l’arquitecte modernista Gaudí. A més a més, la capital del Baix Camp es caracteritza per tenir un teixit associatiu particularment actiu i que n’és que el motor cultural.

La bulliciosa activitat cultural i artística de la ciutat de Reus, doncs, respon a tots els gustos. Val la pena conèixer-ne l’oferta museística, amb l’innovador Gaudí Centre o el Museu d’Art i Història de Reus, la teatral, àmbit en el qual destaquen el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny, les festes majors de Sant Pere i Misericòrdia, i d’esdeveniments com les Barraques de Reus o festivals com el Trapezi. Per descomptat, s’hi inclouen també les visites al patrimoni de la ciutat, especialment el modernista.

L’activitat cultural és un dels grans atractius que ofereix Reus als visitants. Amb un cop d’ull a l’agenda i a l’oferta de museus i equipaments es pot planificar una sortida inoblidable en qualsevol moment de l’any.

Teatres

Reus és una ciutat que respira teatre. Les arts escèniques tenen un paper absolutament protagonista en la programació cultural de la ciutat, i és que els seu set escenaris ofereixen de forma coordinada produccions de primer nivell i per a tots els gustos.

Reus és un dels centres teatrals més importants del país, amb set escenaris que es coordinen i ofereixen una programació conjunta i de qualitat amb estrenes i produccions de primer ordre. Els teatres de Reus formen una xarxa potent amb una capacitat per a més de 3.000 espectadors i tenen un programa estable durant tot l’any, amb una oferta escènica diversa i rica en espectacles de teatre, música, dansa, opera, mim i circ. A més, els escenaris estan integrats en els cartells dels diferent Festivals que es fan a la ciutat, Trapezi, Cos, Festivals d’Estiu i cada equipament ha consolidat una oferta adreçada a tot tipus de públic.

Teatre Bartrina

El Teatre Bartrina va ser construït l’any 1905 com a teatre del Centre de Lectura, important pol cultural de la ciutat i també de tot el país pel seu destacat fons bibliogràfic, les seves escoles d’art i la seva vinculació al teixit associatiu de Reus.

Veure més
Orfeó Reusenc

L’Orfeó Reusenc va néixer com a secció coral del Centre de Lectura, però des de 1908 que és una entitat independent amb seu pròpia.

Veure més
Santa Llúcia

L'auditori «Sala Santa Llúcia», pertany a la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia de Reus, una entitat cultural amb gairebé set-cents anys d’història que aposta pel foment de les arts en general.

Veure més
Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny neix el 1882 impulsat pel nucli dirigent de la burgesia reusenca i motivat per la necessitar de dotar Reus d’un teatre equiparable a les primeres ciutats catalanes.

Veure més