Municipis i recursos propers

La vostra visita a Reus us situarà en un punt privilegiat per gaudir de les principals atraccions turístiques dels municipis de la Costa Daurada, a més a més d’estar ben a prop de tots els atractius del sud de Catalunya.

La ciutat de Reus està connectada amb els principals municipis i atraccions turístiques de la zona. És el cor de la Costa Daurada i té una relació estreta amb els municipis costaners de Cambrils, Salou, Vila-seca, La Pineda i el PortAventura World, però també és a un pas d’altres propostes de gran interès com Tarragona, el Priorat i les Muntanyes de Prades, Montblanc i els territoris vinculats al Císter i les Terres de l’Ebre.

Cambrils

Cambrils és un municipi turístic que té les seves arrels històriques en la pesca i l’agricultura, activitats que determinen el caràcter tranquil i acollidor dels seus habitants. Cambrils és una dels principals destinacions turístiques de Catalunya i està certificat com a Destinació de Turisme Familiar i Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme. A més a més, està considerada capital gastronòmica de la Costa Daurada gràcies als més de 200 restaurants que han rebut nombroses distincions i alguns premis com les Estrelles Michelin.

Entre els seus atractius, destaquen un passeig marítim perfecte per passejar o anar en bicicleta pel carril bici que recorre tot el municipi, i els 7 quilòmetres de platja de sorra. El port pescador és també una visita obligada, així com el port esportiu i el Club Nàutic per als amants de les activitats nàutiques. Cambrils té un captivador centre històric medieval pel que val la pena perdre’s i, als seus afores, en destaca la Vila Romana de la Llosa.

 

Localització:

Cambrils

Salou

La màgia de Salou es pot viure tot l’any, tant de dia com de nit, fet que el converteix en un atractiu per a tots aquells qui visiten la zona. La localitat més popular de la Costa Daurada compta amb un espectacular litoral, amb platges poc profundes i d’arena fina i acollidores cales envoltades dels pins característics de la costa mediterrània. La bona gastronomia i l’àmplia oferta d’oci nocturn arrodoneixen la proposta per a una escapada adaptada a tots els gustos.

Hi ha diferents maneres de gaudir la línia de costa de Salou. Per una banda, el passeig marítim ofereix una agradable passejada a l’ombra de les palmeres, on hi destaca el museu a Jaume I. Si s’hi passeja de nit, una parada obligatòria és al conjunt de fonts ornamentals, com la Font Lluminosa, que ofereixen un espectacle de composicions sincronitzades amb aigua, llum i música. Una altra manera de gaudir del litoral és caminant pel Camí de Ronda que recorre el Cap Salou i és accessible per a tothom gairebé en la seva totalitat. Altres punts d’interès inclouen la casa modernista Xalet Bonet, la Torre Vella on hi ha el Museu de l’Esmalt Contemporani o la Vila Romana de Barenys.

Localització:

Salou

Vila-Seca

El municipi de Vila-seca es divideix en dos nuclis de població ben diferenciats. Per una banda, hi ha el casc antic o el poble que adopta el mateix nom, que està ubicat on antigament hi passava la Via Augusta, el camí que recorria l’Imperi Romà. Per l’altra banda, en el litoral, trobem La Pineda Platja que n’és la seva façana marítima. Les dues cares del municipi són ben contrastades però igualment d’interès per als visitants, als quals se’ls ofereix un ampli ventall de propostes turístiques.

Les platges de La Pineda són una destinació molt valorada per la qualitat de l’aigua i l’arena, premiades amb la Bandera Blava per la Fundació Europea d’Educació Ambiental. El llarg i ampli passeig que recorre la línia costera també està envoltada de zones verdes i parcs ideals per a un dia en família. La Pineda també és coneguda pel parc aquàtic Aquopolis i per les opcions d’spa i wellness. El casc antic de Vila-seca ofereix un recorregut per la història del municipi amb el recorregut dels edificis més destacats com el Portal de Sant Antoni, el Castell de Vila-seca, el Celler de la Cooperativa o les torres medievals.

Localització:

Vila-Seca

PortAventura World

El PortAventura World i els seus 6 fantàstics mons ofereixen una experiència única amb les seves apassionants atraccions i espectacles per a tota la família. El complex turístic és un dels grans atractius de la Costa Daurada i compta amb dos parcs temàtics, PortAventura Park i Ferrari Land, i un parc aquàtic, Caribe Aquatic Park, així com diversos restaurants, dos hotels i un centre de convencions.

El PortAventura Park és el parc temàtic de referència, no només de la Costa Daurada sinó de Catalunya. Té atraccions per a tots els gustos i edats, com el Shambala, la muntanya russa més alta d’Europa, o el SésamoAventura, l’àrea familiar amb experiències per als més petits. El Ferrari Land ofereix una experiència apassionant i per descobrir tots els secrets de la mítica marca italiana i del seu creador, Enzo Ferrari. I en els mesos més calorosos, el millor lloc per refrescar-se sense deixar de divertir-se és el Caribe Aquatic Park, lliscant pels seus nombrosos tobogans i piscines en un món on l’aigua és la protagonista.

 

Localització:

PortAventura World

Informació pràctica

Materials descarregables

GUARDAT
per la meva visita

GUARDA-HO
per la meva visita