Ciutat cultural

La cultura fa viure la ciutat durant tot l’any

Reus és una ciutat particularment viva pel que fa a l’àmbit de la Cultura. Històricament, aquesta ha estat un punt de trobada de la població d’una ciutat que sempre ha apostat per l’art. No en va en sorgeixen figures universals com la del pintor romàntic Fortuny o l’arquitecte modernista Gaudí. A més a més, la capital del Baix Camp es caracteritza per tenir un teixit associatiu particularment actiu i que n’és que el motor cultural.

La bulliciosa activitat cultural i artística de la ciutat de Reus, doncs, respon a tots els gustos. Val la pena conèixer-ne l’oferta museística, amb l’innovador Gaudí Centre o el Museu d’Art i Història de Reus, la teatral, àmbit en el qual destaquen el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny, les festes majors de Sant Pere i Misericòrdia, i d’esdeveniments com les Barraques de Reus o festivals com el Trapezi. Per descomptat, s’hi inclouen també les visites al patrimoni de la ciutat, especialment el modernista.

L’activitat cultural és un dels grans atractius que ofereix Reus als visitants. Amb un cop d’ull a l’agenda i a l’oferta de museus i equipaments es pot planificar una sortida inoblidable en qualsevol moment de l’any.

Museus

Visitar els Museus de Reus és una de les millors maneres d’endinsar-se dins la història i la cultura del territori. Distribuïts arreu de la ciutat, ofereixen opcions per a tots els gustos i per a totes les edats.

Reus compta amb diversos equipaments que ajuden a entendre la història i la cultura del territori des de diferents punts de vista. Tant si us agrada l’arqueologia com si us crida més l’atenció la cultura popular, l’art o el patrimoni industrial, les visites als museus de la ciutat són una experiència enriquidora.

Els Museus de Reus col·leccionen, conserven i exhibeixen objectes i espais que són testimonis materials de la vida de l'home i el seu entorn. Són hereus d'una pràctica museològica que comença, al tombant de segle XX, amb la formació de col·leccions per part d'associacions culturals i grups excursionistes i l’aportació cabdal de Salvador Vilaseca Anguera, investigador en els camps de l'arqueologia i la història i impulsor d'actuacions museístiques.

Museu Salvador Vilaseca

És un important centre d’atracció a més d’un important llegat arqueològic, amb un fons documental de primer ordre aplegat pel doctor Salvador Vilaseca.

Veure més
Museu d’Art i Història

També anomenat pel nom de Museu de Reus, aquest equipament museístic recull l’essència de la ciutat i del territori.

Veure més
Centre de la Imatge Mas Iglesias

El Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR) és un equipament dedicat a la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni visual, tant documental com artístic.

Veure més
Bòbila del Sugranyes

Aquest element arquitectònic, llegat patrimonial del passat industrial de Reus, es caracteritza per la fumera central del forn de l’antiga fàbrica de rajoles de Josep Sugranyes, construïda el 1848.

Veure més
Refugi antiaeri de la Patacada

El refugi antiaeri de la Patacada va ser construït durant la Guerra Civil per protegir la població de la zona dels atacs de l'aviació franquista.

Veure més