Reus passejant

Un viatge al llarg dels segles a peu per la ciutat

La ciutat és coneguda pel seu llegat modernista, però hi ha tot un patrimoni divers i imprescindible que has d’incloure en la teva visita. La passejada per Reus és una passejada al llarg dels segles, des del llegat medieval, els vestigis de l’esplendor del segle XVIII, el passat noucentista i fins a l’actualitat.

El que fa Reus una ciutat especial per recórrer-la a peu. No només podreu gaudir d’una tarda de compres, fer un vermut en una terrassa al sol o trobar-vos un espectacle de circ, també podeu descobrir els seus racons, places i carrers més encantadors i emblemàtics o explorar el llegat natural de la seva xarxa de camins que l’enllaça als municipis veïns.

Des del centre de la ciutat es pot arribar a qualsevol dels seus extrems a peu en una poca estona, enllaçant passejos i avingudes amb camins rurals que permeten gaudir del patrimoni complet.

 

Patrimoni imprescindible

El patrimoni històric de Reus és divers, tant pel que fa a les èpoques de què daten les seves construccions com la funció per a la qual es van construir.

Molt coneguda especialment pel seu patrimoni modernista, Reus ofereix als seus visitants molts altres punts d’interès que no et pots perdre. 

Des del centre històric fins als afores, la ciutat compta amb elements patrimonials imprescindibles que recorren la història de la capital del Baix Camp al llarg dels segles, ja sigui amb seu patrimoni religiós amb l’església  Prioral de Sant Pere, el Santuari de Misericòrdia o esglésies com la de la Puríssima Sang o la de Sant Joan, patrimoni cultural com el Palau Bofarull o el Centre de Lectura, els monuments i estàtues o el cementiri, el teatre Fortuny i el teatre Bartrina.

Església Prioral de Sant Pere

L’església més antiga del patrimoni reusenc és la Prioral de Sant Pere, una església d’estil gòtic tardà que va ser edificada al segle XV sobre una església romànica i va ser consagrada l’any 1569, dedicada al patró de la ciutat.

Veure més
Santuari de Misericòrdia

El Santuari està dedicat a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia.

Veure més
Palau Bofarull

El Palau Bofarull és un dels testimonis de la riquesa i importància que va adquirir Reus ja a finals del segle XVIII. Va ser construït el 1770 per l'arquitecte Francesc Bofarull per encàrrec del seu germà Josep Bofarull i Gavaldà, batlle de Reus i títol nobiliari per mitjà de tres concessions reials diferents.

Veure més
Cementiri

El Cementiri General de Reus es va inaugurar l’any 1870 i és d’estil neoclàssic. Durant la seva més que centenària història ha anat acumulant obres d’art funerari constituint actualment un conjunt més que destacable.

Veure més
Monuments i escultures

Un gran nombre de monuments i escultures formen part del paisatge urbà de Reus. Dedicades a personatges il·lustres, personatges de la mitologia grega o popular o figures representatives de diferents àmbits de la societat, són part del patrimoni cultural de la ciutat i ofereixen als visitants la possibilitat de gaudir de racons únics.

Veure més